Rossliden
14 juni 2023
19:00

Referat: Horndals IF - Gustafs GoIF

I stekande sol på en stenhård plan spelades 8:e omgången av södersexan. Det blev ingen välspelad tillställning vid Rossens strand utan det stod tidigt i matchen klart att det lag som först skulle bemästra underlaget och kunna minimera misstagen skulle stå som vinnare. Första halvlek bjöd på ett par halvfarliga chanser men mest på för långa löpbollar och felstudsar. I halvtid pratade vi om att vi måste ha tålamod och att försöka spela vårt spel efter backen även om man frestades att tjonga långbollar på halvchans.
I andra hade vi solen i ryggen och tog successivt över mer och mer men fick vänta till 76:e minuten innan Sebbe frispelar Dogge som enkelt kunde placera in 0-1. Tålamodet gav frukt och 5 minuter senare utökade vi till 0-2 då Vincent slog en crossboll till Oskar som tog med sig bollen in i straffområdet, revs ner och lyckades liggande peta in sitt första mål, för säsongen, vid stolproten. Luften gick ur de tappert krigande motståndarna där och då. I sista matchminuten knuffades Måns omkull i straffområdet. Sebbe sprintade för att hämta bollen och slog in den efterföljande straffen till slutresultatet 0-3. Imponerande är evighetsmaskinen Sjösa, snart 52 år, som är enormt nyttig i Horndal.
Vi stoppar 3 sköna poäng i godispåsen och blickar fram mot måndagens hemmamatch mot Sunnansjö. Hoppas vi ses på Morby då!